Autumn inspiration

Var tvungen att ta en liten paus från Ku-Klux-Klan surfandet, vart alldeles för upprörd kände jag. Sitter här och inspirations-surfar lite nu istället. Finns så mycket fint som jag skulle vilja ha till mitt blivande hem. Här är lite höstinspiration från Lexington.

Bilder: www.lexington.com


Hat i dess fulaste form

Tar en liten paus nu från allt plugg. Håller just nu på och förbereder en engelskapresentation inför imorgon om Ku-Klux-Klan. Det är såklart väldigt intressant men också så jävla äcklande rent ut sagt. Det är liksom svårt att greppa vad det egentligen var de höll på med (och fortfarande gör för den delen!) och att de när de var som störst hade över 4 miljoner medlemmar! 4 MILJONER! Det är nästan halva Sveriges befolkning. Hur är det ens möjligt att det finns sånt hat i världen. För det är ju vad KKK (eller The Klan som de så fint kallas för...) står för. Hat i dess fulaste, äckligaste jävla form.


Idag

...är jag på betydligt bättre humör! Är ledig idag, så jag har hunnit sova ut ordentligt och så behöver jag inte stressa omkring en massa till och från skolan kånkandes på 200 kg böcker och dator. Måste säga att det är riktigt tröttsamt för rygg och axlar att vara elev på kunskapsgymnasiet.

Planerna för dagen är dock att pyssla med marknadsundersökningen för mitt och Johannas företag. Det känns att vi börjar komma igång på riktigt nu och det är så sjukt spännande! En massa nytt som händer hela tiden! Ska även förbi frisören en sväng också för att fixa till färgen, den här gången blir det chokladbrunt och jag hoppas, hoppas att jag kommer känna mig nöjd efteråt! Mer nöjd än förra gången i alla fall! Trivs inte alls med allt det här röda som är nu.

Hörs senare! Love!


Dagens


Humör: Just nu skitsur på min dator och i övrigt allmänt förvirrad...
Kläder: Jeans, vit t-shirt, beige myskofta, converse och armband från Marc Jacobs och Pandora
Hår: Utsläppt och i stort behov av att färgas igen
Smink: Det vanliga, naturliga, men med ljust rosa läppstift :)
Låt: Marc Cohn - Walking in Memphis
Bok: Barack Obama - Dreams from my father
Bästa: Att jag är ledig imorgon (thank god!)
Sämsta: Att ingenting vill fungera just nu....

Lagen om alltings jävlighet

Sitter i skolan nu och är skitförbannad på min dator som har fuckat ur totalt. Alla program stänger ner sig själva och den är helt otroligt seg. Jag oooorkar inte. Det är som att det vilar en förbannelse över mig och tekniska prylar för varenda jäkla grej jag tar i slutar förr eller senare att fungera. Sjukt irriterande. Fan vad sur jag blir alltså...


Julia är....

Hoho, hittade denna hos Inisen, riktigt kul faktiskt så jag snor den... :P Det hela går ut på att man ska googla på sitt namn tillsammans med ordet är, alltså t.ex. "Julia är". Sökresultaten blir de allra mest konstiga, här är några av de jag fick upp:

Julia är kaninvakt åt pipen

Julia är rädd för ljud

Julia är en tjej med många järn i elden

Julia är GAY!

Julia är en duktig flicka... eller?

Julia är inte Karl-Bertil

Billie Jean is not my girl

Godkväll. Har precis kollat på Idol och gråtit tillsammans med alla som åkt ut och gått vidare. Emotionellt värre det där. Nu håller jag på och bakar blåbärsmuffins och går omkring och vrålar med till det här...


All världens sorger

Det är lustigt hur det ibland känns som att man ensam bär all världens sorger på sina axlar. Idag är en sån dag. En sån dag då det känns som att jag har levat alldeles för länge. Upplevt århundraden av smärta. Släpat runt på en ryggsäck tyngd av ångestens gastkramande grepp. Sånna här dagar får mig att undra hur fan det är möjligt att känns såhär mycket utan gå under. Hur fan det är möjligt att vara fylld ut till fingerspetsarna av ångest utan att gå sönder innifrån. Och vad fan det ska vara bra för.


Lugn och ro

Idag har det varit en riktigt skön dag. Hade skolfoto först på morgonen och åkte sen in till stan och fikade med min älskade vänner på Fresco. Mysigt. Drack den godaste latten jag druckit på länge, sådär perfekt krämig och med riktigt god kaffesmak. Himmelskt!

Har nu varit hemma ett tag och bara haft mys med mig själv. Köpte med mig nya Elle och lite nybakat bröd påvägen hem och gjorde lite fika. Snart kommer min darling hit, har saknat honom som bara den! Ska laga lite mat till oss tänkte jag. Han har varit rätt nere de senaste dagarna så jag tänkte överraska honom med hans favoritmat, nämligen chicken tikka med jasminris och en massa godsaker till. Och så självklart obegränsat med mys!

Återkommer senare. Bjuder på lite musik så länge...



I'm a desperate housewife

Tjolahopp tjolahej. Hemma igen efter en lååång dag. Var riktigt trött imorse och sen har dagen liksom bara segat sig framåt med riktigt långa lektioner och massor att göra. Så nu tänker jag bara ta det lugnt en stund. Byta om till mjukiskläder, fixa lite mys här hemma och laga lite middag, blir nog spagetti och köttbullar ikväll, mums! Sen blir det pluggish-pluggish ett tag och så självklart Idol klockan åtta! Det får man ju inte missa!

Vi hade spex-foto för skolkatalogen med studentkommittén idag. Kändes sådär måste jag säga. Temat var "glitter och glamour", men jag som annars brukar tycka det är superkul att spöka ut mig och hålla på stod där med min rosa fjäderboa och kände mig bara urfånig. Dessutom var fotografen riktigt sur och tråkig och det gjorde ju inte saken bättre om jag får säga vad jag tycker. Imorgon är det hur som helst dags för ännu mera spex-foto fast denna gång med klassen och med temat "röda mattan". Känns lite roligare i alla fall, tänkte klä ut mig till 50-tals kändis med röda läppar, lockigt hår, pälsboa, en massa smycken och hela köret. Blir nog kul... :)

Var som sagt var förbi stan en sväng igår. Var tvungen att fixa med lite saker, men passade även på att shoppa lite..! Detta fick jag med mig hem:





Söta grejer till hemmet. Har påbörjat en liten låda med "flyttahemifrån-saker"
där jag samlar på mig en massa coolt som jag vill ha till mitt eget framtida hem!
Från Lagerhaus alltihop.


Superfina koppar från Indiska. Jag älskar stora koppar, är så mysigt
att sörpla te och kaffe ur!



Knallrött läppstift från Max Factor. Till fotograferingen imorgon och för
framtida partykvällar! ^^




En fin pashmina-sjal från KappAhl och en pälskrage (också till fotograferingen) från H&M!




Nu ska jag dock gå och fixa lite middagsmat och sen sätta igång med mitt. Återkommer senare!


Morgondis


Herregud. Jag har fortfarande inte vaknat. Är så trött så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Ögon bara faller igen för mig. Not so funny när man har en miljon saker att göra. Har en känsla av att det kommer bli mycket kaffe idag. Pjuh.

Ska strax dra iväg till skolan för ett tyskaprov. Det är min enda lektion idag så efter det ska jag förbi stan en sväng och fixa lite grejer. Måste förbi min frisör också och försöka boka en tid den här veckan för att fixa färgen igen för nu börjar håret bli riktigt grådaskigt = inte fint! Har dock tänkt mig något mer choklad/mocka-aktigt den här gången, hellre än de koppartoner jag har nu. Jag trivs superbra med att håret är såhär mörkt men har lite svårt för allt det röda, så vi får se hur det blir...

Nu måste jag dock sticka iväg. Ska bara hälla i mig sista skvätten kaffe. Hörs senare!
Puss på alla sötgurkor!


Godmorgon

Så var det dags för frukost då. Är så trött att jag knappt kommer ihåg vad jag heter men det är väl lika bra att pallra sig upp och iväg ändå. Återkommer senare, när jag vaknat till lite. Nu ska jag ägna mig åt mitt kaffe.


Tjejsnack - Böcker

Så var det dags för veckans tjejsnack igen..! ^^ Denna vecka handlar det om böcker.



1. Använder du bokmärke när du läser, vilken typ?

Yes, det gör jag. Har ett jättefint, blommigt från Ordning & Reda som är dubbelvikt och med magneter så att man liksom lägger det "om" sidan ifråga. Supersmart om du frågar mig. :)

2. Vilken är din favoritbok?
Jag har otroligt många böcker som jag tycker om och som betyder mycket för mig men min absoluta favoritbok, alla kategorier, är Blonde av Joyce Carol Oates. Handlar om Marilyn Monroe och är så otroligt stark och med ett fantastiskt språk. Den tog ett tag att "komma in i" men när jag väl hade gjort det var det som att hela min världsbild förändrades. Magiskt.

3. Favoritförfattare?
Precis som när det gäller böcker så finns det ju så många som jag tycker om, så nu drar jag några utav mina favoriter istället för att bara välja en. Dessa är i alla fall Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, John Irving, Stig Dagerman, Paulo Coelho, John Grisham och många, många fler.

4. Läser du samma bok flera gånger?
Bara de som är riktigt, riktigt bra.

5. Finns det någon bok du önskar det gjordes film på?
Nej, jag föredrar att bilda mig min egen uppfattning om miljöer, karaktärer etc. Blir så mycket bättre när man skapar sin egen värld!

Holy madonna!

Okej. Jag vill härmed meddela att jag har en ny gud. Ellen heter hon och är förutom att hon är en alldeles underbar vän också guds gåva till mänskligheten. Anledningen till denna plötsliga dyrkan kan ni se på bilden här nedan. Nämligen hennes American Cookies. Jag menar herregud, bara lyssna på det! Ellens American Cookies. Det är så snålvattnet forsar. Och så smaken då. Satan i gatan! Det här är ta mig fan det godaste jag någonsin ätit. Alla kategorier. Ingen tvekan om saken alltså. Jag är så exalterad att jag håller på att slå knut på mig själv. Nu återstår så bara en sak att fråga.

Ellen, vill du gifta dig med mig?



Woohoo!

Jag är äntligen klar med den förbaskade samhällskunskapsuppsatsen! Underbart. Nu har jag precis slängt i mig lite fiskgratäng med dill och citron till (en väldigt sen) lunch och ska bege mig ut på en powerwalk i det underbara höstvädret! Återkommer senare. Puss!


Lovely

Hittade den underbara hos min vän Ellen. Som sagt var, underbart!


Idag har jag försovit mig och nu är det meningen att jag ska plugga trots att jag har varken lust eller inspiration. Så jag tar mig friheten att känna mig lite barnsligt tjurig. Kaffe borde hjälpa.

Nobody puts baby in the corner

Igår vart det riktig myskväll. Var hemma hos J och tillsammans satte vi i oss en burk Ben 'n' Jerry's: Cookie Dough medan vi tittade på älskade Dirty Dancing som visades i Patrik Swayzes ära på Svt. Det var precis vad jag behövde. Känner mig som en ny människa idag, till skilnad mot gårdagens depp.



Är inte denna film en klassiker så säg? (Bild: google.com)


Nu sitter jag här i sängen med en annan loverboy. Nämligen en pälsbeklädd, fyrbent liten sak som vill ha en massa kärlek. Ska gosa lite med honom och sen sätta igång med dagens plugg. Lika bra att få det överstökat på en gång, så att jag kan känna mig riktigt ledig ikväll då jag nämligen ska ut med min kära mamma och äta italienskt och sen se De tre musketörerna på Stadsteatern. Mys!

Nu ska jag dock som sagt var inta plugghäst-mode! Later!


Det börjar bli höst

Det var så fint ljus när jag satt och väntade på bussen imorse så jag var bara tvungen att plocka fram kameran. Hösten är nog min favoritårstid måste jag säga. Jag älskar ljuset, alla vackra färger och den ljuvliga höga, klara luften som gör det så underbart att vara ute! Så här får ni lite höst-feeling...





Två små filurer

Tänkte dock att jag, trots att jag är helt vilse i kolan idag, kunde bjuda på en bild på de här två små filurerna. De håller mig sällskap idag och ligger här i min säng och myser. Ibland verkar det bra skönt att vara en såndär fyrbent, pälsklädd varelse.


Idag

... är jag sliten. Därav min frånvaro. Imorgon är det nog bättre hoppas jag. Hörs då!

Dream, dream, dream

Idag är jag så sjukt trött. Har egentligen inga lektioner idag men sitter i skolan och kämpar med en samhällskunskapsuppgift i alla fall. Funderar dock på att åka hem istället och vila lite, för jag håller bara på att somna hela tiden. Så får jag ta nya tag ikväll istället.

Om jag får drömma lite fritt så önskar jag att jag just nu vore i någon mysig liten stuga nånstans ute på vischan med en hund och några fina hästar. Och så J förstås! Då skulle jag bara gå och mysa hela dagarna, pyssla med hästarna, gå långa promenader i skogen, laga en massa mat och baka, sitta framför brasan på kvällarna och dricka varm choklad. Herregud. Jag låter som en pensionär. Och situationen är ju den att jag just nu sitter i en gymnasieskola mitt i Stockholms innerstad och stirrar rakt in i en dataskärm, så det där scenariot känns ju ganska avlägset. Men drömma får man...


Just nu

Humör: Trött, men rätt så nöjd med tillvaron i allmänhet... :)
Kläder: Mjukisbyxor, linne och en stor mysig kofta = skööönt!
Hår: Slarvig tofs
Smink: Osminkad just nu serru!
Låt: Basic Element - Feelings 
Bok: Xiaolu Guo - Kortfattad kinesisk-engelsk ordbok för älskande
Bästa: KAFFE! Min räddning idag! (Och så att jag har sovmorgon imorgon förstås!)
Sämsta: Att jag är så sjukt trött idag...


Veckans tjejsnack

... går i kärlekens tecken! Tjejsnack

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

1. Vill du gifta dig/är du gift, varför?, om inte av vilken anledning?
Ja, jag vill helt klart gifta mig och självklart med min älskade J! Jag tycker att det är ett fint sätt att visa både för varandra och för resten av världen att man älskar varandra. Sen så är jag ju en såndär riktigt traditionell person som tycker det är supermysigt med hela tanken på att vara någons (läs J:s) fru med villa, volvo och vovve. Jag var nog en hemmafru i mitt förra liv...

2. Vilket skulle du välja (förutsatt att du vill gifta dig), kyrkligt eller borgeligt?
Förut var jag helt inställd på att jag skulle gifta mig borgeligt eftersom jag känner att jag verkligen inte kan stå för något utav det som kyrkar förespråkar, plus att det skulle kännas konstigt att gifta sig i guds namn när jag ju gifter mig för kärlekens skull. Jag vet dock att det betyder väldigt mycket för J att gifta sig i kyrkan och för hans skull kan jag absolut tänka mig att göra den uppoffringen, börjar faktiskt vänja mig vid tanken ju mer tiden går.

3. Skulle du välja litet eller stort bröllop?
Jag går efter den über-svenniga tanken att lagom är bäst i det här sammanhanget. Jag vill absolut inte ha något mastodont-jätteöverdådigt-flåd-bröllop men samtidigt vill jag kunna bjuda både släkt och en massa vänner och då blir det ju onekligen en del folk, så lagom alltså!

4. Vilken typ av klädsel & färg skulle du ha?
Jag skulle vilja ha en kritvit, hellång brudklänning i lite 50-tals stuk, gärna med något inslag av spets, en ganska klassisk hår-uppsättning och så en stor bukett röda rosor till det!

5. Var skulle du vilja åka på bröllopsresa?
Jag vill faktiskt inte åka på bröllopsresa. Jag känner hellre att jag skulle vilja ta ledigt i typ två veckor med min älskling och ha tid att bara vara med varandra, på hemmaplan. Ha tid att gå ut och äta mysiga middagar, gå långa promenader, gå ut och äta brunch, kort sagt ha tid för varandra i vardagslivet och lyxa lite för sånt är så svårt att hinna med när livet bara rusar på.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Dagens överraskning

...måste jag säga kommer från KappAhl! Deras nya underklädeskollektion är jättefin och riktigt bra kvalitet verkar det vara på den också måste jag säga. Var in en butik och kände lite på den idag och hittade en massa fint som jag kan tänka mig ha här hemma i byrålådan för flitigt användande nu i höst! Här är några av mina favoriter. :)

Bilder: www.kappahl.se


Godkväll


Godkväll alles! Sitter här och pluggar för fullt. Har kommit en bra bit påväg med min psykologi-uppsats nu, hoppas att jag kan bli klar med den snart. Det är så drygt att sitta med saker som tar en evighet, oavsett om det är superintressant, till slut tröttnat man ju liksom...

Var till läkaren idag för att ta bort en leverfläck på magen. Mycket intressant upplevelse måsta jag säga då det nämligen visade sig att jag var en mycket svårbedövad patient. Hela tre omgångar med bedövningsmedel fick jag och det gjorde fortfarande ganska ont när de började skära i mig. Men! Jag överlevde som tur var, och nu sitter jag här en leverfläck fattigare och lite orolig över hur jag ska kunna duscha och tvätta håret ikväll. Men det löser sig nog. Saker och ting tenderar ju att göra det i längden.

Imorgon har jag en riktig långdag i skolan. Börjar klockan nio och har då 2,5 timmes Rättskunskap vilket inte gör mig det minsta då jag ju är en total juridik-nörd ^^, sen ere lunch som gäller och sen 2,5 timmes Engelska C. Och sist men inte minst ska jag på ett möte med det sköna gänget i studentkommittén. Vi ska signa lite samarbetskontrakt och prata detaljer om mössprovningar och studentflak, spännande spännande! Efter det är det dock raka vägen hem och sätta igång med plugget igen. Det är en tung vecka det här, tung var ordet...

Later foks! ♥


Orkar... Inte... Mer...

Aaaah. Nu är jag så grymt trött på allt vad psykologi heter. Håller på att kräkas på den här jäkla uppsatsen som aldrig vill bli klar. Och så har jag värsta ångesten för att det är meningen att den ska skickas in imorgon. Fan fan fan. Det här suger.

Min helg

... har bestått av att


... handla lite


... laga lite mat

... äta lite mat


... bada lite och göra en inpackning


... äta mysfrukost med min älskling


... och plugga en massa i sällskap av Häagen-Dazs Cookies & Cream!

Hur har din helg varit?


I'm up

Idag är jag i skolan tidigt! Har köpt en kaffe och ska sätta mig och jobba lite med en samhällskunskapsuppgift en stund tänkte jag, sen har jag lektioner hela dagen. Det märks att skolan har kommit igång nu, det bara regnar in uppgifter som ska göras och prov som det ska pluggas till! Nästa vecka har jag hela fyra inlämningar, så jag lär ju definitivt inte ha brist på saker att göra i alla fall...

Igår var vi på visningar av lokaler för studentskivorna. Det tog sin lilla tid och vi flängde runt över så gott som hela stan, men nu har vi i alla fall hittat två riktigt bra lokaler. En för samhällsprogrammets skiva och en för slutskivan på den stora dagen. Jag har en känsla av att det kommer bli bra det här, riktigt bra!

Skönt att det är fredag idag. Även om jag har en hel del att göra i helgen så säger man ju inte nej till en sovmorgon. ^^ Ikväll blir det bio med min loverboy. Inglorious basterds närmare bestämt, det blir najs!


Så, nu har jag fått pladdra av mig lite för stunden. Ska ta och sätta igång med min samhällskunskapsuppgift. Återkommer senare idag! Ha en fin dag alla söta! :)


Morgonstund har guld i mun

God morgon alla söta! Tänkte att jag kunde börja dagen med att tipsa lite om ett recept, nämligen en superbra frukost-smoothie! Jag börjar alltid dagen med att dricka en sånhär, det känns lite lyxigt tycker jag och så är det ruggigt gott! Tillsammans med en smörgås så utgör den dessutom en kanonbra grund för dagen. Receptet är i alla fall busigt enkelt:

1 nektarin (skalad & tärnad)
1 dl hallon (frysta eller färska)
1 dl naturell lättyoghurt
1 dl mjölk
1 msk vetekli

Mät upp alla ingredienser och sen är det bara att mixa! Jag använder en stavmixer vilket funkar utmärkt men jag antar att det går minst lika bra att använda en blender också. :) Frukten och bären går naturligtvis att variera utifrån säsong och vad man tycker om, banan, apelsin, ananas you name it,  det går i princip att stoppa i vad som helst! Men basen av mjölk, yoghurt och vetekli  är viktig för det är den som gör det sådär krämigt och gott!



Busigt enkelt var det! (Återigen ber jag om ursäkt för den hemska
bildkvaliteten, har tappat bort min kameraladdare så jag är hänvisad
till mobilkameran så länge...)


Idag är jag ledig, vilket är underbart skönt, men jag har ändå tusen saker att göra! Är nyss hemkommen från min älskade pojkvän där jag sovit inatt och ska strax sätta igång med dagens plugg. Ska även in till stan idag för att tillsammans med några andra i studentkommittén åka på visning av potentiella lokaler för studentskivan, spännande spännande! Klockan sex ska jag sedan möta upp min allra käraste syster för en fika. Vi har inte setts på evigheter så det ska bli jättemysigt att ses och ta igen allt som vi har missat! 

Jag får se om jag hinner blogga något mer idag, har som sagt var väldigt mycket att hinna med, hoppas dock att jag ska ha lite mer tid i helgen..! Ha en fin dag!


Today


En vaniljlatte från Espresso House = Bästa sättet att börja dagen!



D A G E N S:
Humör: Bra! Känner mig riktigt glad och harmonisk :)
Kläder: Jeans, svart t-shirt, grå omlottkofta och loafers
Hår: En vanlig enkel hästsvans
Smink: Naturligt - foundation, rouge, mascara och läppstift
Låt: Eva Dahlgren - För att du är här
Bok: Vladimir Nabokov - Lolita
Bästa: Det fina höstvädret ute!
Sämsta: Att min förbaskade hosta aldrig vill gå över


What a day

Puh, är helt slut..! Det har vart fullt ös hela dagen och jag har egentligen inte haft tid att sätta mig ner ordentligt förrän nu, därav den uteblivna uppdateringen idag. Har haft massor att göra med projektarbetet i skolan plus diverse möten med olika människor. Nu är jag dock hemma igen och har landat lite, så nu ska jag sätta igång med dagens lilla skörd av plugg. Inte världens roligaste kanske, men jag har fixat lite mys här hemma med te och tända ljus, då blir det mycket lättare att orka plugga! 

Hoppas att jag hinner uppdatera lite mer imorgon. Så länge bjuder jag på en bild på min nya fina lykta som jag köpte idag! Ber om ursäkt för den värdelösa bildkvaliteten, mitt kamerabatteri dog precis när jag skulle ta kort. Lagen om alltings jävlighet liksom... Men, plugga var det! Återkommer imorgon. Ha en fin kväll alla söta!


Godmorgon

Nu är jag redo för en ny dag med nya äventyr! Eller nåt i den stilen... Ska bara slänga i mig mitt morgonkaffe och sen sticker jag iväg. Har försökt sedan igår kväll att ladda upp bilderna på shoppingen men det vill sig inte, ska dock försöka igen senare. Så om inte annat, så återkommer jag senare idag! Ha en fin dag så länge!

Tjejsnack - Senaste färden

Veckans Tjejsnack! :)

1. Berätta lite om
anledningen till din senaste bilfärd?
Min senaste bilfärd var igår då jag och J varit i Tyresta nationalpark och skulle hem igen. Det var en fullkomligt vanlig bilfärd, helt utan några speciella företeelser och som i stort sett endast gick ut på att frakta oss två hem igen.

2. ...senaste båttur?
Det var i somras när jag och J åkte till Fjärdlång i Stockholms skärgård över dagen. Det var en otroligt härlig båttur som bestod i att sitta uppe på däck i eftermiddagssolen, dricka en kall öl och njuta av den svenska sommaren!

3. ...senaste tågresa?
Min senaste tågresa var i lördags och anledningen till denna var att jag varit inne i stan för en fika med Maria och behövde ta mig hem igen, vilket bäst görs med pendeltåg här där jag bor!

4. ...senaste busstur?
Min senaste busstur var i fredags när jag tog mig hem för dagen och från frisören med en helt ny hårfärg!

5. ...senaste promenad?
Det var så sent som igår i Tyresta nationalpark med min älskling. Vi kände för att komma ut lite så vi åkte ut dit för en tur i 5-kilometersspåret och sen blev det mys med lite fika på klipporna vid sjön också, på det hela taget en supermysig liten tripp som definitivt kommer göras om! 

Helgen som varit

Den här hösten började lite konstigt måste jag säga. Till att börja med kände jag mig otroligt utvilad och faktiskt riktigt pepp på att börja skolan igen, så jag var liksom inställd på att köra igång stenhårt med allt nytt. Men sen kom då den berömda influensan och jag vart liksom helt avkastad av banan och således har de två senaste veckorna varit ett enda kaos där det känts som att jag gått omkring i ett vakum. Nu känns det dock som att jag börjar landa lite i mig själv igen och imorgon är det väl tänkt att livet ska återgå till det vanliga med skola, plugg och träningar, så varför inte återuppta bloggandet igen också liksom? 

Till att börja med kan jag ju berätta att jag haft en jättebra helg. Den har varit lugn och skön och alldeles så som en helg ska vara. I fredags tog jag det bara lugnt, var heeelt slut efter veckan, så jag hjälpte mamma att handla lite, åt middag, kollade lite på tv och gick faktiskt och lade mig redan vid tio-tiden. Vaknade upp riktigt utvilad i lördags och mötte upp Maria inne i stan vid tolv-tiden för en fika och lite catch-up på vad som hänt sen vi sågs sist. Blev självklart den vanliga rundan på stan också och trots att jag egentligen inte tänkt köpa nåt så kom jag hem med en massa saker, ska visa sen! På kvällen åkte jag hem till baby där vi lagade middag tillsammans, blev köttgryta med rotfrukter i och ris till, nomnom! Imorse gick vi upp ganska tidigt och åt frukost och sen bar det av till Tyresta nationalpark där det vart skogspromenad och mys med fika. Det var riktigt mysigt och skönt att komma ut lite! Det enda som fattades var egentligen en hund, men det är ett annat problem. ^^

Nu ikväll har jag haft en riktigt hemmafixarkväll i sann Ernst-anda, höhö..! Har hunnit med att både tvätta, diska, stryka, städa av lite och till och med måla en vägg! Det ni, det är effektivitet på hög nivå! Nu ska jag strax hoppa in i duschen och börja förbereda mig lite inför morgondagen och skolan, men återkommer lite senare med bilder på shoppingen! 
xoxo

RSS 2.0